Историческо! Мохамед Салах излиза за страхотен рекорд срещу Манчестър Сити


Историческо! Мохамед Салах излиза за страхотен рекорд срещу Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

7337 0

Суперзвездата на Ливърпул - Мохамед Салах, има допълнителен стимул да се раздаде на максимум в предстоящото дерби срещу Манчестър Сити от Висшата лига.

Освен приближаване до Топ 5, египетският нападател гони и персонален рекорд. Той вкара във всеки от предходните 3 двубои срещу "гражданите" този сезон. Ако успее да го стори за четвърти път, то той ще запише името си в историята.

Рекордът, за който се бори голмайсторът

При попадение в мача с "небесносините" Салах ще стане първият играч на Ливърпул, реализирал в четири срещи срещу един и същ съперник в рамките на един сезон, след като последно това направи легендарният Иън Ръш срещу Евертън през сезон 1986-87 г.

Уелсецът опъна мрежата на "карамелите" 9 пъти в 4 двубои от тогавашната кампания. Попаденията паднаха в мачове от Къмюнити Шийлд, Скрийн Спортс Суперкъп, Карабао Къп и първенството.

Мохамед Салах срещу Манчестър Сити

Салах от своя страна се справя великолепно срещу Сити през настоящия сезон. Той първо вкара на възпитаниците на Пеп Гуардиола в Къмюнити Шийлд през август, а после и за победата с 1:0 от Висшата лига два месеца по-късно. През декември, когато двата тима се срещат отново в Карабао Къп, египтянинът "блесна" отново. Към момента той има 22 попадения в 39 срещи от всички турнири през кампанията.

Със страхотните си изяви Салах влезе в полезрението на един от най-големите клубове в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички