Манчестър Сити - Ливърпул по ТВ: Къде да гледаме голямото дерби от Висшата лига?


Манчестър Сити - Ливърпул по ТВ: Къде да гледаме голямото дерби от Висшата лига?
Снимка: GettyImages

2540 0

Манчестър Сити приема у дома едно от най-тежките си предизвикателства по пътя към задачата да защити своята титла в Англия. Възпитаниците на Пеп Гуардиола посрещат Ливърпул в двубой от 29-ия кръг на Висшата лига. Срещата, която е от изключителна важност и до голяма степен може да предначертае изхода от емоционалната битка за триумф в елита на Острова.

"Гражданите" са втори в класирането с актив от 61 точки. Те им стигат да са на цели 19 от днешния си съперник, но не и да оглавят таблицата. Арсенал е на върха в класирането с 8 пункта над Сити, но и с изигран мач повече. Евентуална грешна стъпка на "небесносините", които освен всичко, мислят и за 1/4 финалите в Шампионска лига, ще бъде добре дошла за тима, воден от Микел Артета.

Ливърпул от своя страна не започна никак убедително кампанията си в първенството и е далеч от спора за титлата. "Червените" обаче постепенно се съвзеха и смело поглеждат към Топ 5. Пети в класирането е Нюкасъл, който води на мърсисайдци с 5 точки (47 срещу 42). Момчетата на Юрген Клоп могат спокойно да се съсредоточат само върху дербито, след като отпаднаха от всички останали турнири, включително Шампионска лига. Те вече наказаха жестоко другия гранд от този град и свой вечен съперник - Манчестър Юнайтед, с историческия успех от 7:0 на "Анфийлд". Сега "червените" излизат за нищо друго, освен победа.

"Червени" срещу "небесносини": Какво говори историята?

Ливърпул тотално доминира в срещите си с Манчестър Сити. В исторически план мърсисайдци имат записани 108 победи, 56 равенства и 59 загуби от този съперник. Последният път, когато двата тима се срещнаха, беше на 22-ри декември миналата година. Тогава "гражданите" се наложиха с 3:2 в битката за Карабао Къп. Последният им мач във Висшата лига пък завърши с минимална победа от 1:0 за "червените".

Къде да гледаме двубоя?

Голямото дерби от 29-ия кръг на английския елит е насрочено за събота (01.04) и е с начален час 14:30 ч. То ще бъде предавано ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 2". Ако нямате възможност да гледате, може да проследите мача Манчестър Сити - Ливърпул НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички