Клоп срещу Сити и Гуардиола срещу Ливърпул + съперничеството между треньорите (статистика)


Клоп срещу Сити и Гуардиола срещу Ливърпул + съперничеството между треньорите (статистика)
Снимка: GettyImages

2861 0

Клубният футбол се завръща ударно, а несъмнено сред срещите, които приковават погледите, е дербито в английската Висша лига с участието на шампиона Манчестър Сити. Пеп Гуардиола и компания продължават гонитбата с Арсенал, но сега им предстои тежко дерби с Ливърпул.

Свикнахме двата отбора постоянно да спорят за отличие, когато се изправят един срещу друг, но сега всеки е зает с различни цел. Сити изостава с 8 точки и мач по-малко от Арсенал в битката за титлата. Ливърпул пък се бори за топ 4, като е 6-и с 42 пункта.

Начело на двата гранда са двама от най-големите треньори през този век - Хосеп Хуардиола и Юрген Клоп. Екипът на SportLive.bg ви представя съперничеството между двамата в цифри.

Пеп Гуардиола срещу Юрген Клоп: Статистика

Испанецът и германецът са се изправяли един срещу друг в цели 27 случая. Припомняме, че те и преди са се засичали в първенство от една и съща страна - Гуардиола бе част от Байерн Мюнхен, а Клоп - от Борусия Дортмунд.

От тези 27 срещи Клоп има минимално предимство, като е бил победител в 12 случая. Гуардиола пък се е поздравявал с успеха в 10 от пътите, а пет срещи между тях са завършили при равенство.

Показатели на Гуардиола срещу Ливърпул

Бившият наставник на Барселона се е изправял срещу мърсисайдци 19 пъти. Той има негативни показатели в това съперничество, като е спечелил по-малко от 1/3 от срещите - едва 6. В осем случая е губил, а в останалите 5 е завършвал наравно.

Показатели на Клоп срещу Манчестър Сити

Германецът е излизал повече пъти срещу английския отбор. Той има записани 24 срещи с "гражданите" и може да се похвали с отлични показатели, предвид класата на отбора - цели 11 победи. В 7 случая е губил, а в останалите 6 са завършвали наравно.

А защо Ерлинг Холанд не тренира с Манчестър Сити и пропуска ли дербито с Ливърпул?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички