Манчестър Сити - Ливърпул: Цени, възраст, национали, чужденци - пълна статистика


Манчестър Сити - Ливърпул: Цени, възраст, национали, чужденци - пълна статистика
Снимка: Getty Images

3367 0

Манчестър Сити срещу Ливърпул е ударното дерби, с което клубният футбол отново поставя фокуса върху себе си. "Гражданите" преследват трета поредна титла, но изостават с 8 точки от лидера Арсенал, който е и с мач повече.

Ливърпул също има нужда спешно от 3-те точки, но с други цели - в борбата за топ 4. Отборът е 6-и с 42 точки, Нюкясъл е 5-и с 47, а Тотнъм е 4-ти с 49, но "шпорите" са с цели две срещи повече.

Специалисти и анализатори дават солидно предимство за Пеп Гуардиола и компания преди сблъсъка, въпреки че и "небесносините" не се радват на най-убедителния си сезон. Чисто като финансова стойност обаче отборът вече има доста по-голямо предимство.

Манчестър Сити - Ливърпул: Цена на състави и играчи

Футболистите на Пеп Гуардиола са оценени общо на умопомрачителните 1,05 милиарда евро. Тази цена бе сериозно покачена, след като бе привлечен нападателят Ерлинг Холанд. Именно той е най-скъпо оцененият футболист на тима (170 милиона евро).

Фил Фодън пък е следващият в тази класация. Той е оценен на 110 милиона евро. След него, всеки на по 80 милиона евро, са Кевин де Бройне, Бернардо Силва и Родри.

В Ливърпул пък най-скъпо оцененият футболист вече е Луис Диас (75 милиона евро). Изненадващо или не, но той изпреварва Мохамед Салах, който бележи спад до 70 милиона евро. На толкова е оценен и Дарвин Нунес. Средно играч на мърсисайдци струва по 29,3 милиона евро, а такъв на "гражданите" - по 43,8 милиона евро.

Любопитна статистика покрай Сити - Ливърпул

- Средната възраст на отбора на Пеп Гуардиола е 27,3 години, а на този на Юрген Клоп - 27,1;

- национални състезатели от Сити - 18, а от Ливърпул - 17;

- национални състезатели при младежки отбори - за Сити: 5, за Ливърпул: 3;

- чужденци в състава за Сити - 16, а за Ливърпул - 21.

Любопитно е случващото се и между двамата специалисти на резервната скамейка. Вижте как се представя Клоп срещу Сити и Пеп срещу Ливърпул + съперничеството между двамата треньори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички