Играчи на Ливърпул, Сасуоло и Рома вариант за Ювентус след напускането на Пауло Дибала


Играчи на Ливърпул, Сасуоло и Рома вариант за Ювентус след напускането на Пауло Дибала
Снимка: Getty Images/Guliver

1395 0

Ръководството на Ювентус вече е започнало усилено търсене на заместник на напускащия през лятото Пауло Дибала. Шефовете на бианконерите са се спрели на 4 варианта.

Първият от тях е мега звездата на Ливърпул Мохамед Салах, чийто договор с мърсисайдци изтича през лятото на 2023 година. Преговорите между египтянина и шефовете на „червените“ са започнали, но засега развитие няма. Салах иска увеличение на сегашната си заплата, която възлиза на 11 милиона паунда. Това би се оказало и проблем за Ювентус, където таванът на заплатите е 7 милиона евро, колкото получава звездата Душан Влахович. Все пак, изключение може да бъде направено за Мо Салах от собственика на „бианконерите“ Андреа Аниели - по подобие на трансфера на Кристиано Роналдо. 

Най-близко до Юве изглежда острието на Рома Никола Дзаниоло. Подобен трансфер би струвал на торинци около 40-50 милиона. Дзаниоло се вписва идеално в профила на Ювентус за нападател, имайки предвид неговата крехка възраст, бърза скорост, отлична техника и добра физика.

Другите два варианта са нападателите на Сасуоло Доменико Берарди и Джакомо Распадори, като за тях „Старата госпожа“ ще има конкуренция в лицето на другите грандове в Италия. Ювентус е в добри отношения със Сасуоло и трансферът на Мануел Локатели го доказва.

Бивш съотборник на Дибала даде обяснение защо се стигна до раздялата с Ювентус (виж в линка)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички