Любопитна трансферна въртележка се заформя през лятото между Интер, Ювентус и Атлетико Мадрид


Любопитна трансферна въртележка се заформя през лятото между Интер, Ювентус и Атлетико Мадрид
Снимка: Getty Images

2387 0

По всичко личи, че ни предстои изключително интригуващ летен трансферен прозорец. Особено интересно ще е в Торино, Милано и Мадрид. Пауло Дибала ще напусне Ювентус през лятото, след като не се разбра с ръководството на „Старата госпожа“ за нов договор. Звездата на Интер в нападение Лаутаро Мартинес е силно желан от редица европейски грандове, а Луис Суарес най-вероятно ще напусне Атлетико Мадрид в края на сезона, за да освободи място за поредната звезда в състава на Диего Симеоне.

Фаворитите в битката за аржентинското острие на Юве са Атлетико Мадрид и Барселона. Дибала би се оказал перфектният заместник на Суарес, а партньорството в атака с Антоан Гризман и Жоао Феликс определено би му се харесало. Барса на Шави, който е голям фен на аржентинеца, също е в сметките, но финансовите неуредици при каталунците може да се окажат проблем за заплатата на Дибала.

Дибала ще търси ново предизвикателство

Възможен е и вариант, при който Ла Хоя да се озове в Интер при продажба на Лаутаро в Атлетико, а пък младият Джанлука Скамака от Сасуоло да запълни празнината, която ще бъде оставена от почти сигурния напускащ през лятото Алексис Санчес.

 

За да си позволят някой измежду Мартинес или Дибала, обаче, „дюшекчиите“ ще трябва да продадат някоя от звездите си, за да си набавят необходимите средства. Апетитни оферти не липсват за белгиеца Яник Ферейра Караско. Все по-интересна ще става ситуацията с вратаря Ян Облак. Договорът на словенеца изтича през лятото на 2023 година и преговори за подновяването му все още няма, а от Атлети едва ли ще искат да го изпуснат без пари. Допълнителни средства се очакват от откупуването на Алваро Мората от Юве, но "бианконерите" са готови да предложат само 15 милиона евро вместо договорените преди това 35 милиона.

Всякакви слухове и трансферни новини четете в Sportlive.bg 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защитник на Челси е трансферна цел на Ювентус

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички