Ман Сити закова 17-а поредна победа!


Ман Сити закова 17-а поредна победа!
Снимка: Guliver/GettyImages

3454 0

Отборът на Манчестър Сити постигна 17-ата си поредна победа във всички турнири, след като надви с 3:1 като гост Евертън в отложен мач от 16-ия кръг в английската Висша лига. Фил Фудън след 32 минути откри резултата, а пет по-късно Ричарлисон изравни резултата в Ливърпул. Два гола през втората част – първо на Риад Марез в 63-ата и Бернардо Силва в 77-ата Сити продължи победния си ход.

Воденият от Хосеп Гуардиола отбор записа 12-ия си пореден успех в елита на Англия, като по всичко личи, че "гражданите" са най-добрият отбор в дивизията. Освен победата, добрите новини за каталунския специалист са, че Кевин де Бройне поигра 15 минути, след като лекува травма няколко седмици и на практика се завърна към изявите си в първия отбор. Манчестър Сити също така спечели всичките си 10 мача от началото на годината в първенството, а това е най-дългата поредица с победи за отбор в календарна година от самото ѝ начало. Това се случва за пръв път в историята на английския футбол.

„Гражданите” бяха далеч по-стойностният отбор на „Гуудисън Парк” и закономерно увеличиха преднината си пред втория Манчестър Юнайтед (46) на десет точки. Top 4 в елита на Англия пък се оформя от Лестър Сити, който е с 46, а четвърти е Челси с четири по-малко. Разликата между втория Манчестър Юнайтед и деветия Тотнъм Хотспър е десет точки като "шпорите" имат 36 точки в своя актив досега.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В третата минута на мача дойде първият по-солиден шанс за гостите. При липсата на Кевин де Бройне, то Жоао Кансело продължи да бъде с основната роля при изнасянето на топката за „гражданите” и обстрелва вратата на Евертън от дистанция, но Пикфорд се намеси.

Натискът на Сити на "Гуудисън Парк" продължи и след четвърт час Габриел Жезус имаше шанс да открие резултата след чудесен извеждащ пас през средата на Родри, но ударът му беше много неточен и излезе аут.

Масираният натиск на гостите даде резултат в 32-ата минута. Тогава гостите вкараха опонента си в собственото му наказателно поле, а топката бе дадена вертикално за Фоудън. Младият английски халф шутира през купа от защитници на Евертън, а кълбото се отби в тялото на бранителя Коуман, за да заблуди Пикфорд и да влезе в домакинската врата за 1:0.

Само шест по-късно пък домакините изравниха резултата след огромен шанс. Коуман центрира топката отдясно в наказателното поле на гостите, но Абдулай Дукуре, но халфът не успя да играе с глава. Тя продължи вляво за Дин, който я стреля с левия крак по диагонала, но се отби в левия страничен стълб на Едерсон, но за щастие на Анчелоти и отборът му се отби в бедрото на Ричарлисон, който изравни - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 62-ата минута на срещата удар с глава на Родри след корнер, изпълнен от Фил Фоудън прелетя опасно близо до очертанията на вратата на Пикфорд.

Донякъде логично втората част в самото си начало демонстрира сериозно предимство за Ман Сити срещу Евертън, а вторият гол за гостите дойде след 63 минути. Неефективният до този момент в срещата Риад Марез взе топката отдясно и навлезе навътре към дъгата. Том Дейвис опита да парира алжиреца с шпагат, но острият удар на Марез се отби в десния страничен стълб на Пикфорд и топката се оплете в мрежата за 2:1 за Сити.

13 минути преди края на срещата пък Бернардо Силва също се разписа в срещата. Тогава Жезус хитро продължи пас на Стърлинг пред наказателното поле на гостите, а португалецът подмина Кийн и шутира мощно с левия крак, за да направи безпомощен Джордан Пикфорд - 3:1.

До края на срещата хората на Карло Анчелоти нямаха отговор на предизвикателството, отправено от "гражданите" и вече мислят за градското дерби с Ливърпул, което е идния уикенд. На Манчестър Сити му предстои визита на "Емиратс" на Арсенал.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Евертън: Пикфорд, Мина, Кийн, Холгейт, Дин, Годфри, Дюкуре, Дейвис, Сигурдсон, Иуоби, Ричарлисон

Манчестър Сити: Едерсон, Диас, Лапорт, Уокър, Кансело, Родри, Силва, Фоудън, Стърлинг, Марез, Жесус

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Евертън все още се цели в топ 4 и място в груповата фаза на Шампионска лига през следващия сезон, но в последните 6 мача имат само една победа, което значително затруднява тази цел.

Отсреща има за съперник вече убедителния лидер във временното класиране на Висшата лига. Манчестър Сити се намира в убийствена форма от 11 поредни победи за шампионата и общо 16 успеха във всички турнири.

"Гражданите" са първи с 53 точки - 7 повече от втория Манчестър Юнайтед, като Сити е и с мач по-малко от преследвачите си. Евертън пък е на 7-а позиция с 37 точки, но е с цели 2 срещи по-малко от повечето тимове (и с 1 по-малко от Сити).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички