Хосеп Гуардиола отправи сериозно предупреждение за амбициите на саудитския футбол


Хосеп Гуардиола отправи сериозно предупреждение за амбициите на саудитския футбол
Снимка: Getty Images

2922 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, отправи предупреждение към останалите европейски клубове за големите амбиции на саудитския футбол и прилива от играчи, които избират Саудитска Арабия за мястото, на което да продължат своите кариери.

Интересното е, че коментарът на Пеп дойде, след като бившият футболист на "гражданите" Рияд Марез официално бе представен като футболист на Ал Ахли от Саудитската професионална лига.

"Имах специални отношения с Марез и исках той да остане при нас, но Саудитска Арабия промени пазара. Преди няколко месеца, когато там бе Само Кристиано Роналдо, никой не си представяше колко водещи футболисти ще заиграят в Саудитска Арабия", заяви Гуардиола, цитиран от "Daily Mail".

"Ще има още и това е сигурно. Клубовете вече знаят какво се случва. Специално Рияд получи невероятна оферта, която нямаше как да откаже. Те искат да направят силно първенство и в момента са единствените, които могат да си позволят подобни трансфери. Не знам дали този проект ще бъде устойчив, но имам предчувствие, че това ще продължи дълго време. Самите футболисти са съгласни да играят там", добави още Пеп.

Припомняме, че редица големи имена като Карим Бензема, Роберто Фирмино, Марсело Брозович, Н'Голо Канте, Калиду Кулибали и много други избраха да продължат развитието си извън Европа, акостирайки в Близкия Изток и подсилвайки отбори от Саудитска Арабия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пеп Гуардиола отправи предупреждение за Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички