Гуардиола се смили - дава шанс на Калвин Филипс от първата минута


Гуардиола се смили - дава шанс на Калвин Филипс от първата минута
Снимка: Getty Images

1293 0

Мениджърът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола, разкри, че Калвин Филипс е готов да направи първия си мач като титуляр за „гражданите“ в четвъртфинала от Купата на лигата срещу Саутхемптън.

27-годишният британец не направи добър старт на кариерата си в шампиона на Англия, след като направи трансфер за 42 милиона паунда от родния му Лийдс Юнайтед през лятото. Оттогава досега той не спира да бива мъчен от травми, които не му позволяват да се интегрира в състава и досега има шест мача само като резерва във всички надпревари.

Английският национал дори се подложи на операция на рамото през септември и се възстанови навреме за Мондиал 2022, където взе два пъти участие за Англия. След него обаче той си навлече гнева на Гуардиола, след като се завърна на Острова напълнял и пропусна първия мач на отбора срещу Ливърпул на 22-и декември.

„Той иска да се промени и може би това беше добър урок. Един футболист трябва да е перфектен 12 месеца – перфектен. Дори по време на ваканция. Трябва да си готов, защото нивото задължава. За да играеш три мача на седмица е изискващо. Както казах миналата седмица, той трябва да се подобри“, каза Пеп.

„Калвин се нуждаеше от време поради различни здравословни проблеми, но сега смятам, че е готов да започне като титуляр. Трябва да преценим оптимално. Умен футболист е и има работна етика“, допълни той пред Guardian.

“Нямах никакви съмнения в това за него, тъй като знам, че е учен от Марсело Биелса в Лийдс. Фактът, че пристигна с контузии малко усложни интегрирането му, но стъпка по стъпка ще се оправи“, продължи мениджърът.

Очаква се специалистът да даде почивка на Родри, който е неизменен титуляр и точно на неговото място да се появи Филипс. А защо Пеп се притече на помощ на Потър, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички