Гуардиола с изненадващо признание преди срещата с Арсенал: Артета ме направи по-добър мениджър


Гуардиола с изненадващо признание преди срещата с Арсенал: Артета ме направи по-добър мениджър
Снимка: GettyImages

1735 0

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се изказа ласкаво за Микел Артета. „Гражданите“ ще се изправят срещу Арсенал в петък вечер в битка за FA Cup.

Изненадващо или не, Гуардиола беше категоричен, че Артета го е направил „по-добър мениджър“. Двамата работиха заедно, а настоящият мениджър на Арсенал прекара три години като асистент на Гуардиола.

Артета неведнъж е споделял какво влияние му е оказал мениджърът на „гражданите“, а сега наставникът на Манчестър Сити се изказа по същия начин.

Той каза, че би искал да работим заедно и че може да помогне, защото познава Висшата лига перфектно, познава всички мениджъри“, сподели Гуардиола на пресконференция.

Спомням си първия мач, когато играхме срещу Съндърланд и Дейвид Мойс. Каза, че го познава добре от Евертън и че прави това, прави онова“, продължи наставникът на Сити. „След 15 минути, половина час, разбрах, че той е човекът, който ще ми помогне. И така започнахме да работим заедно. Не знам какво влияние съм оказал върху него, но неговото върху мен беше голямо, беше огромно и толкова важно, за да бъда по-добър мениджър“.

Гуардиола разкри, че Артета винаги е бил верен на Арсенал, дори и когато е бил в Сити. Никога не е празнувал попаденията на „гражданите“ срещу „артилеристите“.

Знам, че той отиде в своя отбор, в отбора, за който мечтаеше. Спомням си, че когато работехме заедно, вкарвахме много голове и той винаги се радваше, освен срещу един отбор. Срещу този отбор вкарвахме, аз скачах, обръщах се, а той си седеше – това беше Арсенал“, добави Гуардиола.

Според него е логично, че Артета е поел „артилеристите“. В момента Арсенал е на челната позиция във Висшата лига, на 5 точки пред Манчестър Сити.

Кого още наставникът на "гражданите" засипа със суперлативи преди няколко дни - четете тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички