Гуардиола засипа Холанд със суперлативи


Гуардиола засипа Холанд със суперлативи
Снимка: Getty Images

1525 0

Манчестър Сити разби с 3:0 Уулвърхямптън, но в светлината на прожекторите за пореден път попадна Ерлинг Холанд. Норвежката голова машина вкара своя четвърти хеттрик от началото на сезона. След края на мача мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола се изказа изключително ласкаво по адрес на 22-годишния голмайстор, който вече има 25 гола на сметката си във Висшата лига.

Числата са невероятни. Той живее 24 часа за своята професия, работа, страст, любов. Той не се стресира много, когато върви добре или зле, и е стабилен. Усеща пораженията и това е наистина добре. Холанд не е играч, който ще вземе топката на 10 метра зад наказателното поле. Това не е неговата способност. Той трябва да накара топките да бъдат доставяни, колкото е възможно повече от фантастичните играчи около него. Първият гол е, защото той е там. Пасът от Кевин бе фантастичен. Винаги вярвам. Познаваме се“, започна коментара си по негов адрес Гуардиола.

Слушайте, когато загубихме Къмюнити Шийлд срещу Ливърпул, целият дебат през седмицата, 10 дни преди мача с Уест Хем, беше, че той няма да се адаптира към Висшата лига. Когато играе и вкарва много голове, той е решението и всичко в отбора, а когато не вкарва, той е проблемът в нашия отбор“, продължи испанецът.

„Знаем качеството му. Познаваме се. Той не е играч за изпускане. Трябва да адаптираме някои движения с него. И се справяме доста добре. Числата са доста подобни, когато бяхме шампиони много години тук, с изключение на сезона, когато направихме 100 точки. И така, ние сме там. Да се ​​подобряваме, подобряваме, подобряваме. Това е, което трябва да направим“, каза още Пеп.

Ерлинг е стабилен и статистиката за него е наистина невероятна. Той отбеляза толкова много голове, откакто почна втората половина на сезона. Въпреки това реалността е, че все още изоставаме от Арсенал“, подчерта Гуардиола.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 17 кръга преди края: Холанд вече е с повече голове от голмайстора на Англия за 2021/22

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички