Гуардиола не съжалява, че пусна двама важни играчи в Арсенал


Гуардиола не съжалява, че пусна двама важни играчи в Арсенал
Снимка: Getty Images

1256 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че не съжалява за трансферите на Габриел Жесус и Олександър Зинченко в Арсенал миналото лято. "Гражданите" взеха 75 млн. паунда за двамата си играчи, но пък сериозно подсилиха Арсенал в битката за титлата във Висшата лига.

В момента "артилеристите" водят пред втория Сити в класирането с пет точки след 18 мача, но и с един мач по-малко. Двата отбора ще играят по-късно днес (22 януари). Манчестър Сити приема Уулвърхемптън, докато Арсенал домакинства на Манчестър Юнайтед.

"Не, не съжалявам. Винаги казвам, че ако искаш да останеш или искаш да си тръгнеш, аз го приемам. Желая най-доброто на Габриел и Олекс, и двамата са фантастични. Те ни помогнаха много, но не става дума за това. Това беше техен избор, абсолютно. Никога не съм принуждавал един играч да напусне или да остане", заяви Гуардиола.

В Арсенал Жесус получава повече време за изява и игра във всичките им първи 14 мача в лигата, като отбеляза пет пъти и направи шест асистенции. В момента той е извън терените заради контузия в коляното, която получи на Световното първенство по футбол през 2022 г. с Бразилия. Междувременно Зинченко има 11 мача в лигата през тази кампания поради проблеми с контузия. А към коя звезда от Висшата лига са се насочили от Арсенал - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички