Карло Анчелоти: Сега е моментът да победим Ливърпул


Карло Анчелоти: Сега е моментът да победим Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1173 0

Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти заяви, че може би е настъпил „правилният момент“ да играе с Ливърпул на „Анфийлд“ след повече от десетилетие без победа над градския съперник. „Карамелите“ за последно спечелиха срещу „червените“ през 2010 и нямат успех като гост от 1999-а година.

До последните няколко седмици шампионите на Висшата лига изглеждаха недосегаеми у дома, но загубиха в последните си три мача на собствен терен. Играчите на Анчелоти ще се опитат да покажат реакция след пораженията от Фулъм и лидера Манчестър Сити, докато възпитаниците на Юрген Клоп се върнаха към победите с успех над РБ Лайпциг с 2:0 в Шампионска лига в Будапеща.

От дълго време Евертън не е печелил в дербито и може би сега е правилният момент за това. Но всичко зависи от това, което ще покажем на терена утре. Не мисля, че усещаме напрежение от това, че не сме печелили срещу Ливърпул от доста години. Мисля, че сега сме по-добре в сравнение с преди, така че имаме повече шансове да постигнем положителен резултат“, започна той.

Италианецът каза, че липсата на публика на „Анфийлд“ поради коронавирусните ограничения е навредила на Ливърпул, който загуби защитника си Върджил Ван Дайк след тежка контузия в първия мач между двата състава през октомври.

„Със сигурност те загубиха от липсата на публика, защото „Анфийлд“ е едно от най-трудните места за гостуване. Фактът, че няма привърженици на трибуните, може да бъде предимство за гостуващите състави. Но от гледна точка на липса на фенове, ситуацията е еднаква за всички през този сезон“.

Анчелоти отхвърли информациите, че Хамес Родригес иска да напусне „Гудисън“. „Той е окей, няма проблеми. Говоря с него всекидневно, той е щастлив тук, уверен и мотивиран. В последните няколко мача имаше проблем с прасеца си, но сега е в добро състояние. Той наистина се чувства добре тук, защото всеки се грижи за него, това е. Не знам дали се оплаква от времето, но всички знаем, че то не е особено благоприятно тук. Но този район на Англия има и своите положителни страни“, завърши италианецът.

А какво каза мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп преди дербито - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички