Гневът на Висшата лига игнорира Манчестър Сити и се стовари върху Евертън с "най-голямата санкция"


Гневът на Висшата лига игнорира Манчестър Сити и се стовари върху Евертън с "най-голямата санкция"
Снимка: Getty Images

1654 0

Отборът на Евертън получи сериозно наказание, като му бяха отнети 10 точки от натрупания актив през настоящата кампания във Висшата лига.

 

Решението е било взето след изслушване на независима комисия за предполагаемо нарушение на финасовите правила и устойчивост на Висшата лига.

Наказанието се прилага незабавно, така че "карамелите" засега попадат в зоната за изпадащи. Очаква се да има обжалване, като от клуба публикуваха и официална позиция. Евертън в момента е с 14 точки в класирането във Висшата лига, като след това наказание ще са с равен актив с последния Бърнли, който има 4 пункта на сметката си.

Медията "Sky Sports" Бе една от първите на Острова, която информира за наложеното наказание, те окачествиха санкцията като "най-голямата, която Висшата лига е виждала".

Наказанието предизвика много дискусии в социалните мрежи. Феновете на Евертън са изключително недоволни, тъй като смятат, че ако те са наказани, то същото трябва да последва и за Манчестър Сити, който по-рано през 2023-а бе обвинен в нарушение на финансовия феърплей многократно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Сагата "Челси - Роман Абрамович" далеч не е приключила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички