Да нападнеш сър Алекс пред всички в Манчестър Юнайтед: Кой се осмели и защо си го позволи?


Да нападнеш сър Алекс пред всички в Манчестър Юнайтед: Кой се осмели и защо си го позволи?
Снимка: Getty Images

8202 0

Най-добрите години на Манчестър Юнайтед винаги ще бъдат свързвани с ръководството на наставника сър Алекс Фъргюсън и то с право, тъй като "дяволите" постигнаха най-големите си успехи точно с шотландския специалист. Не всичко обаче на "Олд Трафорд" е било "розово", тъй като легенда на тима разкри за голям скандал между него и САФ в съблекалнята.

Да се осмелиш да нападнеш Алекс Фъргюсън

Човекът, извършил това се казва Рио Фърдинанд - емблематично за клуба име, което заедно с Неманя Видич формира една от най-добрите дефанзивни линии в историята на Висшата лига.

Бившият футболист не разкрива след кой мач става въпрос за скандала, но впоследствие се изяснява, че става дума за загубата на Юнайтед от Байерн Мюнхен в Шампионска лига през сезон 2009/10 с 1:2. Фърдинанд споделя, че не е бил доволен от смяна, която САФ е извършил и му дава да се разбере след последния съдийски сигнал.

"Водихме с 1:0, след това обаче те се върнаха и ни победиха с 1:2. Бях бесен, крещях в тунела и полудях. Влязох в съблекалнята, помня, че беше много тихо, Гари Невил ме спря, но аз бях изгубил ума си и не издържах", споделя Рио за "Fozcast".

"Скарахме се сериозно, а на следващия ден отидох и се извиних в офиса му. Той ми заяви, че не останал доволен от това, че съм говорил така пред останалите, но аз не отстъпих и казах, че все още смятам, че съм прав", добави още бившият бранител.

Историите с участието на шотландския специалист са емблематични за Висшата лига. Самият сър Алекс Фъргюсън неотдавна разкри за величието, което е отказало трансфер в Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички