Сметките не излизат: Сагата "Челси - Роман Абрамович" далеч не приключила


Сметките не излизат: Сагата "Челси - Роман Абрамович" далеч не приключила
Снимка: Getty Images/Guliver

1665 0

Челси го грози опасност от това да загуби точки във Висшата лига, тъй като изтекли документи разкриват възможно нарушение на правилата от финансовия феърплей по време на ръководството на бившия собственик на клуба - Роман Абрамович.

На "Стамфорд Бридж" пак "понамирисва"

Документите разкриват поредица от плащания на стойност десетки милиони лири за последните 10 години, пренасочени през офшорни пътища, принадлежащи на Абрамович. Въпросните транзакции изглежда са били в полза на Челси, като "Guardian" твърди, че по този начин са вкарвани пари в клуба.

"Ако има доказателство, че клубът е използвал транзакции на "трети страни", за да заобиколи правилата за рентабилност и устойчивост, тогава санкциите ще бъдат или финансови, или отнемане на точки", информира финансовият експерт Киърън Магуайър за "The Sun".

Припомняме, че през 2022 година настъпи голяма промяна в Челси. Абрамович бе санкциониран от британското правителство, което наложи продажбата на "сините", тъй като руският олигарх е пряко свързван с Владимир Путин и войната в Украйна.

Лондончани се насладиха на най-добрия си период именно под ръководството на Абрамович. "Сините" се превърнаха в европейски гранд, който постигна подвизи не само на Острова, но и в Европа, спечелвайки на два пъти Шампионска лига и Лига Европа.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бивш футболист на Челси разказа за потресаваща история с участието на Роман Абрамович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички