Главоблъсканица за Гуардиола - знае как да подобри Сити, но е невъзможно


Главоблъсканица за Гуардиола - знае как да подобри Сити, но е невъзможно
Снимка: Guliver/GettyImages

2360 0

След сравнително слабата кампания на Манчестър Сити в английската Висша лига, мениджърът на тима Хосеп Гуардиола е твърдо решен да внесе значителни корекции в състава на "гражданите" и да обърне внимание на най-големия проблем през този сезон, а и генерално през последните години - защитата. Заради разочароващия регрес на Джон Стоунс, тежките контузии на Аймерик Лапорт и напредналата възраст на Николас Отаменди, испанският треньор не може да разчита на постоянство в дефанзивен план и през лятото ще се опита да поправи това, привличайки класен защитник. 

Невъзможният план на Гуардиола

За втори път, откакто е начело на "гражданите", испанецът желае да вземе Леонардо Бонучи. Италианският бранител е сред любимите футболисти на Пеп, но предишния път той предпочете да премине в Милан, за да е близо до семейството си в Италия. Сега за втори път Гуардиола иска изумителния бранител, но това няма как да се случи, пише Goal.com в материал, посветен на желанието на Сити да вземе италианския национал. 

След само един сезон в Милано, Бонучи се завърна в Торино и, въпреки че беше посрещнат на нож от феновете, той бързо ги накара да забравят "измяната" и с игрите си отново се превърна в любимец на привържениците. Освен това той възвръща статута си на "тартор" в съблекалнята, като той е редом до "старите кучета" Джорджо Киелини и Джанлуиджи Буфон. Също така наскоро защитникът подписа нов договор, така че Пеп отново ще удари на камък в желанието си да превърне Бонучи в "гражданин". 

План "Б" за защитата на Манчестър Сити 

Ясно е, че Гуардиола предпочита да вземе опитен бранител, който да заздрави отбраната му. Чаглар Союнчу е един отличен кандидат за това, защото вече има опит във Висшата лига, а в същото време е сред най-добрите през настоящия сезон. Засега той твърди, че не иска да сменя Лестър, но ръководството на "гражданите" е доказало през годините, че намира начин да промени мнението на футболисти, които не искат да играят на "Етихад". 

Другите алтернативи за защитата на Манчестър Сити 

Ясно е, че след толкова тежък сезон в отбрана, през лятото "гражданите" ще действат и ще направят всичко по силите си, за да направят дефанзивната си линия далеч по-устойчива. Тъй като основният план включва Бонучи, то английският шампион ще трябва да заложи на други алтернативи заради нежеланието на защитника да смени Ювентус. Един от най-добрите варианти е Дайот Упамекано от РБ Лайпциг. Той е с профил, който Гуардиола обожава - здрав физически и с умение за изнасяне на топката. С такива бранители Пеп успя да наложи своята версия на тотален футбол, а Упамекано ще пасне идеално на схемата на испанеца. 

Сред другите добри алтернативи за защитата на Сити са Джонатан Та (Байер Леверкузен), Калиду Кулибали (Наполи), Бен Уайт (Брайтън) и Рубен Диаш (Бенфика). 

Още трансферни новини за Манчестър Сити 

  • Дългогодишният плеймейкър на тима пред напускане 
  • Гуардиола "цака" Барселона за топ нападател 
  • Ас на Ювентус може да премине в Сити? 
  • Етикети:
    Sportlive.bg

    ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


    виж всички

    Още по темата


    Timeout


    виж всички
    Избрано от ТЕНИС

    Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

    Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

    Реклама
    Най-четени новини

    виж всички