Йежи Дудек: Меси и Гуардиола са най-големите провокатори, които съм виждал


Йежи Дудек: Меси и Гуардиола са най-големите провокатори, които съм виждал
Снимка: Getty Images/Guliver

1742 0

Преминалият през Реал Мадрид вратар Йежи Дудек сподели впечатленията си от незабравимия тандем на Барселона - Лионел Меси и Хосеп Гуардиола. Полякът имаше лошия късмет да попадне на "Бернабеу" в ерата на големия Икер Касияс и затова записа само 12 мача за испанския гранд, но е успял да си изгради впечатления за настоящия капитан на каталунците и бившия треньор на тима.

"Меси и Гуардиола бяха най-големите провокатори, които срещнах във футбола. Понякога в това изкуство те достигаха истинско съвършенство. Първият можеше да доведе до ярост Пепе и Серхио Рамос, а вторият - Жозе Моуриньо. А да бяхте чули как Меси псуваше! Гледайки това тихо момче с приличен външен вид, никой не би могъл да си представи какви думи знае той", коментира бившият вратар, цитиран от "Marca".

47-годишният Дудек изкара 4 сезона в Реал и въпреки че не игра много, спечели първенството, Купата и Суперкупата на Испания, а през 2011 година окачи бутоните на пирона. А с какво Лео Меси е различен от останалите футболисти вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички