Обамеянг може да се озове в конкурент на Арсенал


Обамеянг може да се озове в конкурент на Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

3059 0

Отборът на Челси следи изкъсо ситуацията с нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг твърди ‘ESPN’. „Сините“ са в търсене на нов нападател, като основната им цел остава Муса Дембеле от Олимпик Лион, следван от Тимо Вернер от РБ Лайпциг.

Сега обаче Обамеянг се явява в ролята на алтернатива за нов реализатор, след като сделката за нов договор на габонеца на „Емиратс“ е в застой. През месец януари капитанът на Арсенал заяви, че няма намерение да напуска клуба, но договорът му с „артилеристите“ изтича през 2021-ва година. „Топчиите“ се опитват да предотвратят ситуация, подобна на тази с Аарън Рамзи, който напусна като свободен агент, и бързат да обвържат Обамеянг дългосрочно. От Челси пък виждат габонеца като по-евтина опция за атаката на тима, предвид напредналата възраст на нападателя.

Обамеянг е 7 години по-възрастен от Дембеле, но въпреки това се намира в страхотна реализаторска форма, като е на второ място при голмайсторите във Висшата лига през този сезон със 17 гола. Нападателят на Арсенал обаче ще желае далеч по-голяма заплата, след като в момента взима по 200 хиляди паунда на седмица, в сравнение с Дембеле, който прибира 80 хиляди паунда седмично. А ето кой друг футболист е близо до трансфер на "Стамфорд бридж".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички