Шави сподели по какво иска да прилича на Гуардиола


Шави сподели по какво иска да прилича на Гуардиола
Снимка: Getty Images/Guliver

1639 0

Бившият футболист на Барселона Шави Ернандес разкри, че Пеп Гуардиола е неговото вдъхновение да стане треньор. Настоящият наставник на Манчестър Сити превърна Шави в един от най-важните футболисти в своя отбор по време на 4-годишния си престой като треньор на „Камп Ноу“.

Иначе казано Шави беше това за Гуардиола, което Гуардиола беше за Йохан Корйф, който има сериозно влияние върху треньорската философия на настоящия бос на Манчестър Сити. Сега изглежда, че щафетата ще бъде предадена още веднъж, тъй като Шави иска да върви по стъпките на Пеп Гуардиола. „Концепцията ми за футбола е много сходна с тази на Гуардиола. Той иска отбора му да доминира, да владее топката, да атакува с много движение на футболистите. Основната му стратегия е майсторски да атакува опонента си по конкретен начин. Научих много от Гуардиола – начинът, по който играят отборите му, амбициите, които има, страстта и отдадеността, които изпитва. Той е тактик, който е обсебен от футбола и е удоволствие да си край него“, сподели Шави Ернандес пред mancity.com.

Бившият испански национал спечели 14 трофея под ръководството на Гуардиола в Барселона. Онзи състав на каталунците често бива сравняван с най-добрите за всички времена. А ето какво смята Шави за възможността да поеме Барселона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички