Играчите на Арсенал отказаха да си намалят заплатите


Играчите на Арсенал отказаха да си намалят заплатите
Снимка: Getty Images/Guliver

1980 0

Играчите на Арсенал не са приели антикризисната програма на клуба, която бе предложена заради загубите от пандемията от коронавирус, съобщи Mirror. Ръководството на лондонския клуб е предложило на футболистите да се откажат 12.5% от заплатите си за една година, ако отборът не си осигури място в евротурнирите. В случай на влизане в Лига Европа процентът е 7,5.

Ако Арсенал съумее да попадне в Шампионска лига, играчите ще получат заплатите си в пълен размер. Предложението бе предадено на Ектор Бейерин, който е представител на отбора в Асоциацията на професионалните футболисти.

Повечето от играчите обаче са отказали категорично, тъй като смятат, че в случай на непопадане в евротурнирите и така ще загубят много пари, тъй като възнаграждението им силно зависи от бонусите. След 28 кръга от Висшата лига "топчиите" са на девето място в класирането. А каква е позицията на клуба по отношение на довършване или прекратяване на сезона вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички