Фенове на Челси скандираха "Абрамович" при овациите за Украйна, Тухел ги скастри (ВИДЕО)


Фенове на Челси скандираха "Абрамович" при овациите за Украйна, Тухел ги скастри (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images, колаж на SportLive

3730 0

Отборът на Челси се справи с лекота с тима на Бърнли, побеждавайки го с 0:4 като гост във Висшата лига. Това е първи шампионатен двубой за "сините" след новината, че Роман Абрамович продава клуба заради последиците от войната в Украйна и санкциите, които грозят руснака.

Преди началото на срещата се показа солидарност с украинския народ чрез едноминутни аплодисменти. По време на аплодисментите обаче гостуващи фенове на Челси решиха да скандират името на Роман Абрамович, с което си навлякоха гнева на другите фенове на трибуните.

ЕТО КАК В ЧЕЛСИ ПРИЕХА НОВИНАТА ЗА РОМАН АБРАМОВИЧ

По трибуните се чуха освирквания, а името на руския олигарх се повтаряше на фона на аплодисментите за Украйна. Това не бе добре прието и от мениджъра на Челси Томас Тухел, който заяви след мача, че това не е бил подходящият момент за подкрепа към Абрамович.

"Това не беше моментът да се направи това. Ако показваме солидарност, трябва да го правим заедно. Правим колениченето заедно. Ако важен човек от нашия клуб или от друг клуб почине, ние ще му отдадем минута уважение. Не е моментът да даваме други послания. Това е момент да покажем уважение като клуб. Правим го за Украйна и няма второ мнение за ситуацията", каза Тухел след мача.

Междувременно Роман Абрамович получи нов тежък удар, тъй като може да загуби гражданството си в страна от Европа (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички