Португалия отнема гражданството на Роман Абрамович?


Португалия отнема гражданството на Роман Абрамович?
Снимка: GettyImages

4820 0

Руският олигарх Роман Абрамович преминава през труден период от живота си, в който бе погнат от санкциите срещу Русия заради инвазията на руската армия в Украйна. Това доведе до неочакваното решение на Абрамович да обяви за продажба футболния гранд Челси.

Сега до Абрамович долетя нова неприятна новина, макар и тя да не е обвързана с войната в Украйна. В началото на годината руснакът се сдоби с португалско гражданство, възползвайки се от нов закон в страната, който позволява завръщането на сефарадските евреи, прокудени от португалските земи преди 500 години.

АМЕРИКАНЕЦ И ТУРЧИН ИЗПРАТИХА ОФЕРТИ ЗА ЧЕЛСИ

Много активисти и експерти обаче сигнализираха, че има вратичка в закона, от която се възползват много олигарси, които целят да имат гражданство в Европейския съюз. Министерството на правосъдието в Португалия е започнало проверка по издаденото гражданство на Абрамович, което той получи в началото на годината.

Абрамович получи забрана да посещава и Великобритания, след като в последните години имаше проблеми с получаването на виза. Руснакът дори прибегна до това да си издаде израелско гражданство, чрез което имаше право да посещава Острова за срок от 6 месеца. Сега във Великобритания готвят нови санкции за Абрамович, който обаче ще има достатъчно време, за да продаде Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички