Как в Челси приемат новината за Абрамович - отговорът на Томас Тухел


Как в Челси приемат новината за Абрамович - отговорът на Томас Тухел
Снимка: Getty Images

2610 0

Наставникът на Челси Томас Тухел разкри как неговите играчи и щаб са приели новината, че Роман Абрамович продава клуба. Тухел говори обширно по темата преди гостуването на Бърнли във Висшата лига тази събота. Той засегна и своето бъдеще в клуба, като призна, че има несигурност, но тя винаги съществува за всеки треньор.

Тухел съобщи, че след последния мач всички в Челси са били събрани от Петър Чех, който е съветник по технически въпроси в клуба, за да ги информира за случващото се. "Чех обясни ситуацията, но не чухме нещо кой знае какво повече от това, за което вече имахме информация. Трябва да живеем в това положение."

РУСНАКЪТ РОМАН АБРАМОВИЧ СЪС СИЛЕН ЖЕСТ КЪМ УКРАЙНА

"Няма смисъл да се притесняваме кой знае колко, защото нямаме кой знае какво влияние върху случващото се… даже никакво влияние. От нас се иска да се фокусираме върху футбола. На срещата не бяха само играчите, а и целият щаб. Стараем се да създадем атмосфера, в която всеки трябва да се чувства добре, за да може да изпълнява ежедневните си задачи.

Разбира се, че е налице една несигурност, а и все пак бяхме 100 човека в залата. Всеки от тях усеща нещата по различен начин: някои ще се изплашат, други ще се ентусиазират, трети ще се натъжат. Важно е всички заедно да се съсредоточим върху това, което обичаме най-много - футбола, за да можем да се представяме по най-добрия начин. Радва ме това, че вече на два пъти подходихме по този начин - срещу Ливърпул и Лутън. В тези мачове бяхме съсредоточени и се представихме добре", заяви Тухел.

АБРАМОВИЧ КУПИ ЧЕЛСИ ЗА 140 МЛН., А СЕГА ОПРОЩАВА НА "СИНИТЕ" МИЛИАРДИ

Що се отнася до неговото бъдеще, Тухел заяви: "Много пъти съм казвал, че обичам да работя в Премиър лийг. Обичам да съм тук и да изпитвам емоциите от традицията в любовта към спорта като цяло и футбола в частност. Това е невероятно място. За мен Челси е перфектното място. Обичам всичко, свързано с клуба."

"Надявам се нещата да продължат така. Налице е някаква несигурност, но то не е ли така през цялото време за един мениджър? Свикнал съм да живея така. Разбира се, че измеренията са различни и това е наистина нещо сериозно, ако трябва да съм честен. Но съм настроен позитивно и се надявам всичко да приключи добре", завърши Тухел.

Междувременно стана ясно, че американски милиардер се пазари с Абрамович за цената на Челси (подробности четете в линка).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички