Фамилията Глейзър не отстъпва: Продажбата на Манчестър Юнайтед може да се забави


Фамилията Глейзър не отстъпва: Продажбата на Манчестър Юнайтед може да се забави
Снимка: Getty Images/Guliver

3137 0

Предвидената продажба на Манчестър Юнайтед може да се забави доста, след като настоящите собственици на клуба - семейство Глейзър, нямат намерение да свалят от исканата цена за клуба, която е 6 милиарда паунда, според "The ​​Daily Mail".

Американските собственици бяха поставили краен срок до 22:00 часа в петък (17 февруари) за подаване на оферти, като сър Джим Ратклиф и катарският шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани подадоха оферти.

Смята се обаче, че нито една оферта не е била достатъчно убедителна, за накара Глейзър да продаде клуба, тъй като според информацията те притежават около две трети от клуба и държат много на 6-те милиарда.

Офертите за закупуване на Юнайтед

Офертата на катарския шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани да купи изцяло Манчестър Юнайтед е над границата от £4 милиарда, докато офертата на Ратклиф е по-ниска от тази.

Ратклиф обаче предложи да направи 25% от клуба на разположение на феновете за закупуване, което може да му помогне да изравни офертата от Катар. Въпреки това, информациите сочат, че Глейзър няма да отстъпят от исканата цена от £6 милиарда, поставяйки бъдещите купувачи в трудна позиция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как оферта от Саудитска Арабия покачи акциите на Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички