"Касапинът": Звезда на Манчестър Юнайтед разкри от къде е получил прякора си


"Касапинът": Звезда на Манчестър Юнайтед разкри от къде е получил прякора си
Снимка: Getty Images

1634 0

Лисандро Мартинес е най-добрият защитник на Манчестър Юнайтед този сезон. Това е една от причините той бързо да се превърне в любимец на феновете на "Олд Трафорд".

Нисък за централен защитник, Мартинес беше предсказан като провал във Висшата лига от бившия футболист на Ливърпул - Джейми Карагър, като от тогава напълно опроверга думите му, че дори се принуди и да се извини за този си коментар.

От доста време се говори за защитните способности на Мартинес и той спечели медал за победител в Световната купа на първенството в Катар през декември. От Аржентина, та чак до Амстердам, Лусандро е известен под псевдонима "Касапина".

В скорошно интервю футболистът хвърли малко светлина върху произхода на псевдонима си и призна, че не е съвсем сигурен защо си е спечелил такъв прякор: 

" Дори не помня кой ми даде прякора", каза той пред Mirror. " Трябва да е, защото съм агресивен в начина, по който играя играта си. Веднъж направих вакуум (аржентинско говеждо) в моята къща, така че в известен смисъл прякорът ми подхожда! Но истината е, че отивам на всяко предизвикателство, сякаш ще ми е последното."

Мартинес добави как е подобрил стила си на игра, особено като играещ топка централен защитник: " Като казах това, значително подобрих начина, по който чета играта и как да вземам решения. Пораснах и в начина, по който подавам топката. И искам да продължа да подобрявам абсолютно всичко. За мен няма ограничение. Но ако искам да стигна по-високо, трябва да работя за това – и това винаги ще бъде реалността."

А ето как бе посрещнат на "Олд Трафорд", когато се завърна със златото от Мондиал 2022 година (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички