Новият собственик на Манчестър Юнайтед 300 пъти по-богат от Лео Меси и Кристиано Роналдо взети заедно


Новият собственик на Манчестър Юнайтед 300 пъти по-богат от Лео Меси и Кристиано Роналдо взети заедно
Снимка: GettyImages

28239 0

Спряганият за най-вероятен нов собственик на Манчестър Юнайтед - Шейх Ясим бин Хамад Ал Тани, не може да се оплаче от лошо финансово състояние. 

Богатството на катарския шейх и неговото семейство възлиза на изумителните 278 милиарда паунда. Различни информации споделят, че офертата, която предлага той за закупуването на английския гранд от фамилията Глейзър е 4-5 милиарда паунда. 

За да се придобие по-добра представа колко всъщност е богат въпросният шейх, той може да бъде сравнен с двамата най-велики футболисти в историята Лео Меси и Кристиано Роналдо. Ако трябва да се съпостави състоянието на аржентинеца и португалеца с това на Ал Тани, то е 300 пъти по-малко.

Богатството на Меси се оценява на 515 млн. паунда, докато това на вечния му съперник - 407 млн. паунда.

Манчестър Юнайтед е обявен за продажба от есента. Основна причина за това е фактът, че Семейство Глейзър е силно нежелано от привържениците на отбора поради невъзможността за достойно противопоставяне на останалите английски грандове в последните години.

Междувременно, Шейх Ясим бин Хамад Ал Тани изпрати официална оферта за откупуването на Манчестър Юнайтед. Научете повече тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички