Официално: Катарски шейх прати оферта за Манчестър Юнайтед


Официално: Катарски шейх прати оферта за Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

7361 0

Шейх Джасим бин Хамад Ат Тани, който е шеф на една от най-големите катарски банки - "Qatar Islamic Bank", е подал заявка за придобиване на английския гранд Манчестър Юнайтед.

"Днес шейх Джасим бин Хамад Ал Тани потвърди, че е подал заявка за придобиване на 100% от акциите на футболен клуб Манчестър Юнайтед. Планира се клубът да се върне към предишната му слава както на терена, така и извън неговите предели, и преди всичко да се стреми към това феновете отново да станат сърцето на Манчестър Юнайтед", се казва в официалното съобщение.

"Предложението не включва никакви заеми и фонд "Nine Two Foundation" ще инвестира средства във футболните отбори, тренировъчните съоръжения и инфраструктурата, подобряване изживяването на феновете и общностите, които клубът подкрепя.

Визита на кандидатурата е футболен клуб Манчестър Юнайтед да бъде известен със своята футболна мощ и да се смята за най-великия футболен клуб в света", гласи още то.

Липсва яснота каква сума е предложена за акциите на "червените дяволи". Ал Тани е отдавнашен фен на клуба. Той е си на бившия премиер на Катар Хамад бин Джасим бин Джабер Ал Тани.

Междувременно, ето какво повиши акциите на Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички