Евертън препъна Ливърпул към върха в Англия в градското дерби


Евертън препъна Ливърпул към върха в Англия в градското дерби
Снимка: Getty Images/Guliver

3343 0

Отборът на Ливърпул стигна само до 0:0 при гостуването си на Евертън в дербито на 29-я кръг от английската Висша лига. Срещата на "Гудисън Парк" не предложи качеството, което очакваха феновете, като интересните положения бяха изключително малко.

Мохамед Салах за пореден мач се превръща в грешник за своя тим, като и днес египтянинът изпусна най-чистите положения за "червените". Негативната серия на "карамелите" срещу големия градски съперник обаче продължава, като те вече 8 години и половина нямат победа срещу Ливърпул.

С днешната спечелена точка момчетата на Юрген Клоп сдадоха първото място в Премиършип. Тимът остава на втората позиция със 70 точки, а новият лидер се казва Манчестър Сити. "Гражданите" имат точка повече на върха. "Сините" от Ливърпул пък са на 10-а позиция с 37 пункта.

Срещата започна изключително динамично и от двете селекции и в 10' Евертън можеше да открие. При подаване в половината на Ливърпул към Гилфи Сигурдсон се стигна до остро центриране в наказателното поле по земя, което обаче бе спряно от Върджил ван Дайк.

В 12' момчетата на Юрген Клоп пък имаха своя шанс. При центриране в наказателното поле Дивок Ориги и Джорджино Вайналдум опитаха да отправят удар, но в крайна сметка топката се оказа в ръцете на Джордан Пикфорд.

В 29' дойде първото чисто голово положение и то бе за гостите. Топката бе изгубена в средата на терена и Фабиньо пусна отличен пас към Мохамед Салах, като го изведе очи в очи с Пикфорд. Египетският национал имаше достатъчно време, за да се нагласи, но в крайна сметка английския национал отрази удара. Последва и втори удар от Джордан Хендерсън, но той бе блокиран от защитник в синьо.

През втората част момчетата на Марко Силва играха по-стабилно и в средата на частта контролираха случващото се на "Гудисън Парк". Играта на тима се раздвижи с появата в игра на Ричарлисон, като атаките по фланговете зачестиха, а от там и центриранията към появилия се голаджия, който обаче не успя да намери път към вратата на Алисон.

След 80' играчите на Юрген Клоп наложиха натиск, а 5' преди края на срещата се стигна до серия от рикошети пред Пикфорд, като нито един играч в червено не успя да нанесе точен удар.

СЪСТАВИ:

Евертън: Пикфорд, Дин, Зума, Кийн, Колмън, Гай, Шнайдерлин, Бернард, Сигурдсон, Уолкът, Калвърт-Люин

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Фабиньо, Хендерсън, Ориги, Мане, Салах

Преди мача

Дербито между Евертън и Ливърпул приковава вниманието в програмата на Острова. Двата тима се намират в напълно различни части на таблицата, но в подобни мачове това е нещото, на което се обръща най-малко внимание.

"Карамелите" са колебливи в хода на кампанията и това им коства битка за място в европейските клубни турнири. В момента тимът е на 10-а позиция с 36 точки, като изостава на 27 пункта от шестата позиция.

От своя страна момчетата на Юрген Клоп са лидери преди срещите от този кръг. В момента "червените" имат в актива си 69 точки и при успех ще се върнат на върха с една точка пред шампиона Манчестър Сити. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички