Скромно, но достатъчно - Сити изпревари Ливърпул, но даде и две свидни жертви


Скромно, но достатъчно - Сити изпревари Ливърпул, но даде и две свидни жертви
Снимка: Guliver/GettyImages

1278 0

Гонитбата в челото на върха в английската Висша лига продължава с пълна сила. Манчестър Сити записа втори пореден минимален успех с 1:0, този път като гост на Борнемут, и успя да изпревари поне временно действащия лидер Ливърпул.

Единственото попадение падна в началото на второто полувреме, и то след брилянтна изява на Давид Силва. Испанският плеймейкър първо овладя трудна топката на гърди в наказателното поле, а след това раздаде два паса в пеналтерията, вторият от който се оказа асистенция за попадението на резервата Рияд Марез.

Алжирският ас се появи на терена принудително в края на първото полувреме, след като Кевин де Бройне получи неприятна травма. Без досег от противников футболист, белгиецът пусна подаване по тревата, а след това не можеше да се движи по терена. Засега не се знае какво е състоянието му, но по всяка вероятност става въпрос за растежение. През целия сезон плеймейкърът е преследван от контузии и вече за 3-и път през сезона ще изпусне поредица от мачове на шампионите.

Що се отнася до самия двубой, "гражданите" не блестяха, особено през първото полувреме, в което отправиха едва един точен удар. В крайна сметка обаче победата на Сити беше напълно заслужена, след като Борнемут не отправи нито един удар изобщо в мача, а владееше топката едва в 17% от игровото време.

Освен контузията на Де Бройне, Сити трябва да се притеснява и за травмата, която получи Джон Стоунс, който напусна игра в началото на второто полувреме. В класирането Сити вече има 71 точки - две повече от Ливърпул, който се изправя срещу Евертън в неделя следобед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички