Манчестър Юнайтед със страхотен обрат срещу Саутхемптън, Лукаку с гол в последните минути


Манчестър Юнайтед със страхотен обрат срещу Саутхемптън, Лукаку с гол в последните минути
Снимка: Getty Images/Guliver

1335 0

Манчестър Юнайтед стигна до труден успех у дома срещу Саутхемптън с 3:2 в среща от 29-ия кръг на Висшата лига. Победното попадение на Ромелу Лукаку падна в 88-та минута.

Още в 3' домакините бяха близо до откриване на резултата. Лукаку нанесе мощен удар по трева от центъра на наказателното поле, но Ангъс Гън направи добро спасяване, за да предотврати опасността. В 26' обаче Ян Валери отбеляза фантастичен гол от около 30 метра. До края на първата част "червените дяволи" владееха повече топката, но не успяха да създадат особено опасни положения.

В 53' Андреас Перейра  заби топката в горния десен ъгъл на вратата, без да остави шанс за спасяване на вратаря и изравни резултата. Това вдъхнови Юнайтед и 6 минути по-късно стигнаха и обрат. Перейра прати фантастично извеждащо подаване, с което намери Ромелу Лукаку. Той от своя страна реагира бързо за 2:1. Въпреки че привидно, отборът на Солскяер владееше инициативата, в 75' Джеймс Уорд-Праус отбеляза красив гол от пряк свободен удар с технично изпълнение.

В големия герой обаче се превърна Лукаку, който в 88' от наказателно поле отново изведе отбора си напред в резултата.  В добавеното време имаше и страхотна драма, като бе отсъдена дузпа за Юнайтед, като зад топката застана Пол Погба, чийто удар бе спасен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички