Ерлинг Холанд призна: Научил нещо безценно от нападателя на 10-ия във Висшата лига


Ерлинг Холанд призна: Научил нещо безценно от нападателя на 10-ия във Висшата лига
Снимка: Getty Images

3662 0

Нападателят на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд безспорно е един от най-силните атакуващи футболисти в момента. Това очаквано води до сериозен интерес към него, още повече предвид факта, че съвсем скоро ще е повече от достъпен откъм цена за почти всеки европейски гранд.

Изглежда невъзможно да остане в настоящия си клуб и след лятото. Той се отличава с впечатляваща скорост, огромна сила и невероятен завършващ удар - убийствена комбинация. Самият норвежец призна в интервю за "Скай Спортс", че развива качествата си чрез гледане на други играчи.

"Аз не съм учил, но вместо това съм гледал много футболисти. Нека дам един пример - движението зад централния бранител, когато номер 10 е с топката. Вероятно имаме най-добрият футболист в света, който го прави - Джейми Варди. Много съм гледал от него конкретно в това отношение. Когато играем в събота, прибирам се в неделя и гледам футбол цял ден. Винаги съм обичал много футбола" - призна Холанд.

Варди има 127 гола в 261 мача във Висшата лига, откакто влезе в елита на Англия с Лестър. Той бе с ключова роля за немислимата шампионска титла на "лисиците" през сезон 2015/16, но през този сезон тимът изпитва затруднения и към момента заема 10-ата позиция в класирането с 26 точки - колкото има и 11-ият Лестър.

От настоящия клуб на Ерлинг до голяма степен са се примирили, че няма да могат да го задържат след лятото. Борусия Дортмунд дори вече набеляза 23-годишен заместник на Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички