Борусия Дортмунд срази Хофенхайм в голово шоу, но настроението бе помрачено - Ерлинг Холанд се контузи! (ВИДЕО)


Борусия Дортмунд срази Хофенхайм в голово шоу, но настроението бе помрачено - Ерлинг Холанд се контузи! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4987 0

Отборът на Борусия Дортмунд си върна доброто настроение, но и бързо го загуби, побеждавайки трудно Хофенхайм с 3:2 като гост в среща от 20-ия кръг на Бундеслигата, след като през седмицата отпадна на 1/8-финалите в турнира за Купата на Германия

Лошата новина за всички фенове на "жълти-черните" е свързана с контузията на Ерлинг Холанд, който напусна терена в средата на второто полувреме!

Още в 4-ата минута именно норвежецът изведе Дортмунд напред в резултата - съотборниците му организираха добра атака отляво с по едно докосване, а след това Дониел Мален извади топката към непокрития таран и той се разписа на празна врата. 

Content made on Kapwing

В 23-ата минута домакините бяха близо до изравняване, но ударът на Крис Ричардс с глава нацели горната греда на Грегор Кобел. Все пак, една минута пред края на първото полувреме, Хофе стигна до 1:1 - точен бе Андрей Крамарич, който бе изведен на стрелкова позиция и не сбърка.

След близо час игра Дониел Мален се отчете с още една асистенция, като този път голмайстор бе капитанът Марко Ройс - 2:1. В 63-ата минута обаче, суперзвездата на Борусия - Ерлинг Холанд, усети болка в адуктора и седна на тревата, а впоследствие трябваше да напусне терена, като тепърва ще става ясно колко сериозна е травмата му!

Като цяло Хофенхайм държеше инициативата през второто полувреме, но в 66-ата минута Давид Раум си вкара нещастен автогол и още повече утежни задачата на своя отбор. 

Домакините обаче не се предадоха и 15-на минути пред края на редовното време намалиха изоставането си на 2:3 чрез гол на Жоржиньо Рутер. В 89-ата минута Себастиан Руди пропиля златен шанс да донесе поне точка на Хофе, след като от няколко метра не уцели очертанията на вратата. 

Със спечелените три точки Борусия събра 43 и продължава да бъде на второ място в класирането, надявайки се на грешка в утрешния ден на лидера Байерн Мюнхен (баварците гостуват на Херта), който има три пункта повече от тях. Хофе пък излезе от Топ 4 и вече е на 6-о място с 31 точки. 

Ето и останалите резултати от ранните мачове в Германия:

Борусия Мьонхенгладбах 1:2 Унион Берлин

Байер Леверкузен 5:1 Аугсбург

Гройтер Фюрт 2:1 Майнц 

Фрайбург 2:0 Щутгарт

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички