Борусия Дортмунд вече набеляза 23-годишен заместник на Ерлинг Холанд


Борусия Дортмунд вече набеляза 23-годишен заместник на Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images

1348 0

Борусия Дортмунд е хвърлил око на нападателя на Сасуоло Джанлука Скамака и смята именно той да замени голямата звезда Ерлинг Холанд, който се очаква да напусне Германия най-късно през лятото на 2022 година и да премине в Реал Мадрид или Барселона.

Според "Gazzetta dello Sport" ръководството на "жълто-черните" следи изкъсо изявите на 23-годишния италиански национал, който е в тима от Серия А от 2017 година, но е бил отдаван под наем и в Кремонезе, Асколи и Дженоа.

През настоящия сезон 2021/22 Скамака е изиграл общо 23 мача за Сасуоло и е отбелязал 9 гола в тях. През месец септември той дебютира и за Италия под ръководството на Роберто Манчини. Според някои източници цената му е около 45 милиона евро, а Борусия със сигурност ще може да си позволи такъв трансфер, тъй като ще вземе много по-голяма сума от продажбата на Холанд. 

И нещо любопитно - преди малко повече от два месеца дядото на Джанлука Скамака бе арестуван, а това не бе нещо ново за тази фамилия!

В днешния 28 януари пък легендарния Джиджи Буфон навършва 44 години - ето какво каза в интервю за "Gazzetta dello Sport" относно бъдещите си планове!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички