Ерик тен Хаг вече задмина сър Алекс Фъргюсън след 25 мача начело на Манчестър Юнайтед


Ерик тен Хаг вече задмина сър Алекс Фъргюсън след 25 мача начело на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1865 0

Ерик тен Хаг се радва на впечатляващ старт в живота като мениджър на Манчестър Юнайтед. Нидерландецът изведе "червените дяволи" до четвърто място в таблицата на Висшата лига, като има в актива си шест последователни победи във всички състезания.

Общият му резултат в първите му 25 състезателни мача като треньор е 18 победи. Това включва страхотни победи над Ливърпул, Арсенал и Тотнъм по-рано през сезона. Рекорд, който не може да бъде достигнат от нито един от последните 10 наставници на Юнайтед, които са били начело за поне 25 мача. Тен Хаг има 11 победи във Висшата лига, като и води отбора си до четвъртфиналите на Карабао Къп и до 1/32-финалите на Лига Европа.

От друга страна сър Алекс Фъргюсън, най-великият мениджър в историята на Юнайтед, спечели само 12 от първите си 25 мача. Все още има дълъг път да се извърви до 13-е триумфа на Фърги във Висшата лига.

Но рекордът му е много по-добър от този на временния треньор от миналия сезон Ралф Рангник , който спечели десет от първите си 25 мача начело. Рекордът на нидерландеца също е по-добър от този на Жозе Моуриньо и Дейвид Мойс, които и двамата имаха 14 победи след първите си 25 срещи.

Най-близкият до впечатляващия рекорд на Ерик тен Хаг е Оле Гунар Солскяер. Бившият нападател на Юнайтед първоначално беше нает като временен мениджър, когато Моуриньо беше уволнен. Той получи поста за постоянно след впечатляващ старт и след първите си 25 мача начело той имаше 16 победи.

Вижте още: Преди 13 години Манчестър Юнайтед подписа с футболиста, който промени историята на отбора завинаги

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички