Преди 13 години: Манчестър Юнайтед подписа с футболистa, който промени историята на отбора завинаги


Преди 13 години: Манчестър Юнайтед подписа с футболистa, който промени историята на отбора завинаги
Снимка: Getty Images / Guliver

16922 0

Преди точно 13 години, на тази дата (5 януари), Манчестър Юнайтед привлича сърбина Неманя Видич, който впоследствие се превръща в легенда на "червените дяволи".

След като играе два сезона за руския Спартак Москва, Видич бива привлечен от Манчестър Юнайтед за сума от около 7 милиона паунда на 25 декември 2005 година. Той се присъединява към клуба на 5 януари 2006 г., след като му е предоставена работна виза за Острова.

Той успява да грабне вниманието на сър Алекс Фъргюсън две години преди да бъде привлечен официално на "Олд Трафорд". Връзката между двамата е добре позната на футболните фенове, като шотландецът неведнъж е заявявал как се възхищава на уменията на бившия централен бранител.

Сръбският национал създаде едно от най-ефективните партньорства като в центъра на защитата с Рио Фърдинанд, което помогна на клуба да спечели пет титли във Висшата лига, както и Шампионска лига през сезон 2007/08.

Видич може да се похвали с 300 мача за Юнайтед в своите седем и половина сезона на "Олд Трафорд". Той допринася за пази 95 сухи мрежи и отбелязва 21 гола, преди да напусне през 2014 година.

Освен за Юнайтед и Спарак Москва, Видич е играл за Цървена Звезда, където започва кариерата си, а тя завършва в италианския гранд Интер през 2016 година. Сърбинът обаче ще бъде запомнен от футболната общественост с блестящите си изяви за "червените дяволи".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестър Юнайтед няма да продава футболисти през януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички