Епичният пробив на Жоел Матип за Ливърпул, завършил с майсторски гол (ВИДЕО)


Епичният пробив на Жоел Матип за Ливърпул, завършил с майсторски гол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2129 0

Жоел Матип е един от най-обичаните футболисти на Ливърпул от привържениците. Не само заради факта, че е сред най-добрите на своята позиция във Висшата лига, но и защото не се страхува да покаже характер и да се нагърби с отговорност в ключовите моменти.

Бранителят не пропусна да се разпише при головото шоу на "Анфийлд" срещу Лийдс, завършило при резултат 6:0 за мърсисайдци. Мохамед Салах откри от дузпа (15'), а именно Матип съумя да удвои аванса за своя тим. Отново Салах, на два пъти Садио Мане и в последните секунди партньорът на Матип Върджил ван Дайк оформиха крайния резултат.

Голът на Матип бе по-необикновен. Централният бранител се отличи с много напорист и хубав пробив през центъра на терена, след което комбинира с Мохамед Салах, който с едно докосване завърши двойното подаване.

Чрез паса пък изведе Матип в наказателното поле на отлична позиция и бранителят завърши хладнокръвно - като нападател. От официалния профил на Ливърпул в социалната мрежа Туитър пуснаха повторения на гола от всеки възможен ъгъл - насладете му се чрез кадрите по-долу в материала.

Неслучайно след 6:0 на "Анфийлд": Юрген Клоп похвали... защитата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички