Колко точно е добър Мохамед Салах? Най-добрият! Доказателството - ВИДЕО


Колко точно е добър Мохамед Салах? Най-добрият! Доказателството - ВИДЕО
Снимка: Getty Images

2388 0

Атакуващият футболист на Ливърпул Мохамед Салах комфортно се е настанил на върха при голмайсторите в английската Висша лига. Египтянинът има 17 попадения, а най-близо до него е съотборникът му Диого Жота, който е с 12 гола.

Трябва да се отбележи обаче, че Салах има и цели 9 асистенции, което е повече от впечатляващо. Всъщност, само един играч от елита на Англия има повече асистенции от него. Става въпрос за друг негов съотборник - десният краен бранител Трент Александър-Анолд.

Дори да се абстрахираме от попаденията и головите му подавания, заради това, което показва на терена, мнозина го определят като футболистът, който е най-добър в света в момента. Ако продължава така през тази кампания, той може да постигне нещо изумително.

Не са много играчите, които печелят "Златната обувка" за голмайстор на Висшата лига и едновременно с това са и осигурили най-много асистенции за кампанията. Играчи като Робин ван Перси, Дидие Дрогба и Тиери Анри са съумявали да го правят, като последният е единственият, който някога е вкарвал над 20 гола и е осигурявал над 20 асистенции в един сезон в елита на Англия.

Ливърпул има още 13 мача до края, а Мохамед Салах ще има нужда от още три гола и 11 асистенции, за да повтори немислимото постижение на Анри. В социалните мрежи пък все по-голяма популярност набира видео с някои от най-добрите изяви на египтянина през сезона. Насладете му се чрез кадрите по-долу в материала.

Салах ще може да се приближи още повече до рекорда на Анри, тъй като за мърсисайдци предстои мач срещу отбор, който е "магнит за голове". Къде да гледаме Ливърпул срещу Лийдс от Висшата лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички