Ван Дайк е близо до голям рекорд, притежаван от Манчестър Юнайтед


Ван Дайк е близо до голям рекорд, притежаван от Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

2771 0

Върджил ван Дайк се цели в изравняване на голям рекорд по време на мача на Ливърпул срещу Лийдс Юнайтед в сряда вечер.

След като пропусна почти целия сезон 2020/2021, 30-годишният нидерландец се завърна през тази кампания, за да стартира в 23 мача от Премиър лийг, в които има два гола и една асистенция.

Липсата на Ван Дайк през миналия сезон доведе до редица нелепи резултати от мърсисайдци у дома на „Анфийлд“, а когато той е на терена на стадиона на „червените“, то тимът няма загуба в 58 поредни мача като домакин.

Ако Ливърпул избегне поражение и срещу Лийдс в сряда, то той ще изравни рекорда на Лий Шарп от 59 поредни мача у дома без загуба за един футболен клоп. Шарп игра при 47 победи и 12 равенства за Манчестър Юнайтед по време на феноменалната си серия, а тя приключи при загуба с 0:2 от Шефийлд Уензди, след което той направи трансфер в Лийдс през 1996 година.

В същото време дотук Ван Дайк има 50 победи и осем равенства на „Анфийлд“, който при успех срещу Лийдс може да се доближи на три точки до лидера Манчестър Сити.

А какво куриозно стори друг играч в клуба Ливърпул - разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички