Дебютът на Коди Гакпо за Ливърпул може да бъде отложен със седмици


Дебютът на Коди Гакпо за Ливърпул може да бъде отложен със седмици
Снимка: Gatty Images

2112 0

Дългоочакваният дебют на новото попълнение на Ливърпул - Коди Гакпо, може да бъде отложен с няколко седмици съобщава британското издание "The Telegraph".

Първият мач, в който Гакпо ще има право да излезе на терена, ще бъде сблъсъкът на Ливърпул от Висшата лига срещу Брентфорд на 2 януари. Според информацията обаче Юрген Клоп ще даде време на нидерландеца, за да влезе във форма след края на Мондиал 2022 и да се пригоди към неговите схеми, които включват постоянна преса над противника в собственото му поле.

Германският мениджър направи това в редица случаи с нови попълнения на Ливърпул, давайки възможност на играчи като например Фабиньо и Андрю Робъртсън да се запознаят със схемата, преди да бъдат ползвани редовно в стартовите му 11.

"Червените" обявиха вчера (28 декември), че Гакпо се е присъединил към клуба от ПСВ срещу сума, която все още е неразкрита. 23-годишният играч пресъздаде снимката, използвана от представянето на Върджил ван Дайк преди години, на която той стоеше пред коледната елха, докато държеше фланелка на мърсисайдци.

Ако най-новото попълнение на Ливърпул не играе срещу Брентфорд, то Клоп може да използва времето до следващия мач на отбора, за да даде възможност на Гакпо да свикне със системата на Ливърпул в тренировките.

А ето каква класна молба отправи ПСВ към Ливърпул, свързана с Коди Гакпо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички