"Важно е"! Бившата звезда на Барселона Франк де Бур даде ценен съвет на Ливърпул за Коди Гакпо


"Важно е"! Бившата звезда на Барселона Франк де Бур даде ценен съвет на Ливърпул за Коди Гакпо
Снимка: Getty Images/Guliver

1834 0

Бившият защитник на Барселона - Франк де Бур, даде ценен съвет на треньора на Ливърпул - Юрген Клоп, по повод последния трансфер на отбора. Мърсисайдци привлякоха Коди Гакпо от ПСВ Айндховен още преди началото на зимния трансферен прозорец.

Според Де Бур, перспективният състезател е добре да бъде наложен по левия фланг на атаката. Там той се чувствал най-удобно и обичал да нахлува и стреля с предпочитания си десен крак.

"Мисля, че е важно за него и че е по-добър, когато стартира отляво, за да влиза навътре. Смятам, че Ливърпул играе по подобен начин. Помня, че Луис Диас се подвизава там, който между другото, също е страхотен талант", коментира Де Бур пред "talkSPORT" и продължи.

"Когато се възстанови, ще трябва да се бори за това място. Междувременно, Гакпо може да разгърне потенциала си. Мисля, че Ливърпул се нуждае от такъв играч на тази позиция в момента. Според мен, това е най-добрият избор, който можеше да направи той в момента", допълни още бившият бранител.

Нидерландската надежда подписа договор с мърсисайдци с продължение на 5 години и половина. Според "Гардиън", "червените" ще платят около 40 млн. евро за играча, но сумата може да нарасне до 50 млн. евро с бонусите.

Ето кой е изиграл важна роля при трансфера на Гакпо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички