Коди Гакпо с първи думи като играч на Ливърпул, разкри за чести разговори с Върджил ван Дайк в последните дни


Коди Гакпо с първи думи като играч на Ливърпул, разкри за чести разговори с Върджил ван Дайк в последните дни
Снимка: Getty Images

1672 0

Новият атакуващ футболист на Ливърпул - Коди Гакпо, говори за пръв път пред официалния сайт на клуба. Той акостира на "Анфийлд" срещу сумата от 37 милиона паунда (може да нарасне до 50 млн.), които бяха заплатени на ПСВ Айндховен.

"Всичко се случи много бързо, беше на Коледа. Трябваше да бъда със семейството си, в същото време сделката беше сключена, така че трябваше да пътувам и т.н. Но съм щастлив. Чувствам се много добре, много съм развълнуван да бъда тук. Нямам търпение да започна да тренирам и да играя за този велик клуб", заяви 23-годишният национал на Нидерландия.

"Мисля, че Ливърпул е едно добро място, на което да се развия. Тук има много добри играчи, от които мога да науча много неща. Чух невероятни истории за стадиона, за атмосферата. Нямам търпение. Очевидно е, че целта ми ще бъде да спечелим колкото се може повече трофеи, да се представяме добре, да покажем на света какво можем като отбор и да покажа аз какво мога като футболист", продължи Гакпо.

Младокът, който прекара един месец с Върджил ван Дайк по време на Мондиал 2022, разкри и как основният бранител на Юрген Клоп го е убедил да отиде на Острова:

"През последните дни говорихме много по телефона. Той ми каза, че преминаването в Ливърпул е правилната стъпка по отношение на кариерното ми развитие. Обясни ми, че клубът е огромен и е като голямо семейство, а за мен това е доста важно. Ван Дайк ми каза само добри неща!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - На "Анфийлд" действат с размах! Ливърпул хвърля нова трансферна бомба с бързак

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички