Чупят рекорда в спорта! Готвят космическа оферта за Манчестър Юнайтед


Чупят рекорда в спорта! Готвят космическа оферта за Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

4039 0

Развръзката около офертите за закупуване на Манчестър Юнайтед е на финалната права. Шейх Ясим бин Хамас Ал Тани ще направи рекордна оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед преди изтичането на крайния срок за предложения в 23:00 часа българско време. Очакват се поне най-малко пет – максимум осем кандидатури, преди Raine group, която пласира продажбата, да затвори за бизнеси в 21:00 ч. британско време, съобщава „Sky Sport“.

Някои от кандидатурите се интересуват от миноритарен дял в английския гранд, а други са готови да осигурят финансови опции за други страни.

Шейх Ясим от Катар и най-богатият британец Сър Джим Ратклиф са водещите претенденти, но към момента няма фаворит, като най-високите оферти на първи тур оценяват клуба на 4.5 млрд. паунда, което е доста под исканата от семейство Глейзър сума от 6 млрд. паунда.

Сред другите кандидати попадат Elliott Management, докато Ares, MSD Partners and Oaktree Capital също проявяват интерес.

Очаква се офертата за Манчестър Юнайтед да счупи световния рекорд за спортен клуб. През лятото на 2022 година тимът по американски футбол Денвър Бронкос бе продаден за 3,75 милиарда паунда и държи първото място.

Към момента няма гаранция, че Глейзър ще продадат „червените дяволи“, като могат да решат да продадат миноритарен дял и да използват получения нов капитал за изплащане на дългове или инвестиции в растеж. Raine group и Глейзър ще оценят новите кандидатури и ще вземат решение относно следващия си ход в рамките на около седмица.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Новият собственик на Манчестър Юнайтед 300 пъти по-богат от Лео Меси и Кристиано Роналдо взети заедно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички