Сър Алекс Фъргюсън нарушил собствените си правила заради един нападател


Сър Алекс Фъргюсън нарушил собствените си правила заради един нападател
Снимка: GettyImages

8417 0

Сър Алекс Фъргюсън завинаги ще остане в историята на футбола не само с легендарните си успехи, но и с работната си етика, философията за футбола и живота и отношението си към футболистите. 

Шотландският специалист винаги е работил по строго определен начин, но дори на него му се е случвало да наруши собствените си правила, както разказва Гари Невил относно трансфер на топ нападател в селекцията на "червените дяволи".

Единственият нападател, заради когото Сър Алекс е нарушил собствените си правила 

Мнозина знаят историята за приятелската среща Спортинг (Лисабон) - Манчестър Юнайтед, след която Рио Фърдинанд и редица други играчи са поискали от Сър Алекс да привлече незабавно Кристиано Роналдо... само и само за да разберат, че трансферът всъщност вече е реализиран от мениджъра, без да каже на своите футболисти преди мача. 

Не такъв е случаят обаче с друг стрелец, призна Гари Невил пред "Скай Спортс". Бившият бранител разкри, че мениджърът се е допитал до защитата на "червените дяволи" за трансфера на Луис Саха. 

"Сър Алекс никога не се е допитвал до играчите за това дали да привлече даден футболист. И никога не ни е питал за информация за даден играч. 

След един мач с Фулъм за ФА къп обаче, той дойде при защитниците и ни попита дали е добра идея да вземем Луис Саха - и в един тон му отговорихме положително", спомня си Невил. 

"Помня сезона, в който играеше отпред с Уаза (Уейн Рууни) през 2006 година, и беше невероятно - те бяха страхотни заедно. Луис беше брилянтен, брилянтен футболист. Когато играех срещу него, винаги имах кошмарен ден. И срещу него, и срещу Луиш Боа Морте", каза още Невил. 

За съжаление, различни контузии лишиха Луис Саха от най-добрите му футболни години. И именно слабата форма и травмите на френския ас се оказаха голямата причина през лятото на 2008 година Сър Алекс да "клекне" пред исканията на Даниел Леви и да привлече Димитър Бербатов за рекордна сума. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички