Челси ще трябва да се класира в Шампионска лига, ако иска да вземе Хаверц


Челси ще трябва да се класира в Шампионска лига, ако иска да вземе Хаверц
Снимка: Getty Images/Gulliver

1172 0

Футболистът на Байер Леверкузен Кай Хаверц ще се присъедини към Челси единствено, ако лондончани се класират за Шампионската лига през следващия сезон. Наскоро стана ясно, че офанзивният играч е взел решението да напусне „аспирините“ през това лято.

Челси води надпреварата за подписа на 21-годишния футболист и ще отправи оферта за него по време на летния трансферен прозорец. Според Кристиан Фалк от ‘SportBild’ основната причина, поради която немският национал иска да си тръгне от Байер Леверкузен, е желанието му да играе в Шампионската лига. Шансовете на Челси да се класира в най-елитния европейски клубен турнир през следващия сезон сериозно намаляха, след като тимът загуби с 0:3 гостуването си на Шефилд Юнайтед вчера. Ако Лестър спечели срещу Борнемут тази вечер, а Манчестър Юнайтед вземе трите точки срещу Саутхемптън утре, то отборът на Франк Лампард ще изпадне от топ 4.

Кай Хаверц е оценяван на 75 милиона паунда, но Челси ще трябва да плати освобождаващата му клауза на стойност 90 милиона паунда, ако иска да го измъкне от настоящия му клуб. „Сините“ все пак предпочитат да платят въпросната сума на няколко пъти. А ето с кои футболисти е готов да се раздели Челси, за да вземе Хаверц.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички