Челси маха шестима, за да вземе Хаверц


Челси маха шестима, за да вземе Хаверц
Снимка: Guliver/GettyImages

3486 0

Челси е готов да се раздели с шестима от своите футболисти през лятото, за да събере пари за звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц. Според доста източници в Германия и Англия „сините“ силно желаят младият немски национал, който е оценяван на 90 милиона паунда.

От „Стамфорд бридж“ обаче ще трябва да продават, за да съберат пари и да освободят място в тима за Хаверц. Според „Дейли Експрес“ Маркос Алонсо, Миши Батшуай, Дани Дринкуотър, Тимуе Бакайоко, Кенеди и Емерсон Палмиери са футболистите, с които клубът желае да се раздели през лятото. Челси е по следите на левия бек на Лестър Бен Чилуел, което означава, че Алонсо и Емерсон не попадат в бъдещите планове на Франк Лампард. Батшуай разочарова през този сезон, като е трети избор за атаката на тима след Тами Ейбрахам и Оливие Жиру. Дринкуотър, Бакайоко и Кенеди са под наем съответно в Астън Вила, Монако и Хетафе и по нищо не личи, че имат бъдеще в Западен Лондон.

Ако Челси успее да вземе Кай Хаверц, той ще стане третото ново попълнение в тима след Хаким Зиеш от Аякс и Тимо Вернер от РБ Лайпциг. През този сезон немският национал има 17 асистенции и 9 гола за Байер Леверкузен в 43 мача за тима. А ето как от Челси са успели да убедят Вернер да подпише с тях.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички