Челси на колене и мястото в топ 4 вече никак не е сигурно


Челси на колене и мястото в топ 4 вече никак не е сигурно
Снимка: Guliver/GettyImages

2133 0

Изключително интересна стана ситуацията в топ 4 на английската Висша лига, след като Челси, подобно на Лестър, сбърка жестоко 6 кръга преди края и загуби с 2:3 гостуването си на Уест Хям. "Сините" имаха уникалната възможност да се настанят на 3-о място след грешката на Лестър срещу Евертън, но момчетата на Дейвид Мойс изненадаха своя опонент и стигнаха до вълнуващ обрат в края. 

След сравнително скучни първи 30 минути двата отбора заиграха на пълни обороти, а VAR отмени гол на Томаш Сулчек в 33'. В 41' пък Пулишич беше спънат в наказателното поле, а минутка по-късно от бялата точка Вилиан беше точен, за да даде аванс на своите. С попадението си пък бразилецът се превърна в единствения играч в историята на Висшата лига, който бележи гол във всеки един календарен месец. 

Радостта на "сините" обаче не траеше дълго. При центриране от корнер Кепа излезе неразчетено, блъсна се в Рюдигер, а в същото време Сулчек с глава насочи топката към вратата. Испанецът изгуби всякаква координация и топката го подмина, влизайки във вратата - 1:1. 

Гостите бяха по-активни през второто полувреме, но всъщност "чуковете" се озоваха напред в резултата. След страхотна акция с по едно докосване по дясното крило беше изведен Боуен, който с остър пас пред малкия пеналт намери Антонио и крилото не сбърка от 2 метра и реализира за 2:1. 

Отново Вилиан трябваше да измъква своите, като в 72' с брилянтно изпълнение на пряк свободен удар реализира с помощта на гредата и изравни. "Сините" натиснаха и стигнаха многократно до наказателното поле на опонента, но безрезултатно след слаби завършващи подавания. Всички от състава на Франк Лампард се бяха понесли в атака и това доведе до изключителна контраатака на "чуковете'. 

Топката беше изчистена от защитник на Уест Хям напред, а Антонио свали на гърди за Форналс. Той веднага го изведе в половината на Челси, а крилото пусна на резервата Ярмоленко. Рюдигер го настигна, но украинецът вече беше набрал скорост, финтира го и с плътен удар в долния десен ъгъл реализира - 3:2. 

С триумфа си Уест Хям не само направи битката за топ 4 още по-интересна, но и си осигури аванс от 3 точки в битката за оцеляване. В момента "чуковете" са с актив от 30 точки - 3 пред Астън Вила и Борнемут, които са съответно 18-и и 19-и. 

Челси в същото време е с 54 точки и вече е само на 2 пред Манчестър Юнайтед и Уулвърхямптън. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички