Челси пречупи Кристъл Палас и се изкачи в топ 3 във Висшата лига


Челси пречупи Кристъл Палас и се изкачи в топ 3 във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

943 0

Отборът на Челси победи Кристъл Палас с 2:3 като гост в лондонското дерби от 34-тия кръг на Висшата лига. Още от първите минути на двубоя хората на Франк Лампард поведоха в резултата и до края не допуснаха да бъдат изравнени.

Още в шестата минута "сините" откриха след пробив на Вилиан по левия фланг и асистенция към Оливие Жиру, който не сбърка от непосредствена близост до вратата на Палас. В 27-ата минута Кристиан Пулишич удвои след втората асистенция на Вилиан в мача.

Седем минути по-късно Уилфред Заха намали изоставането на "орлите" след прекрасен удар от дистанция, който не остави шансове на Кепа. В 71-вата минута Челси вкара трети гол, дело на Тами Ейбрахам, но само минута по-късно Кристъл Палас отново намали изоставането си с гол на Кристиан Ериксен.

По този начин Челси се изкачи на третото място във Висшата лига с актив от 60 точки, изпреварвайки Лестър, който е с 58 пункта и мач по-малко. Кристъл Палас пък остава на 14-та позиция с 42 пункта - на четири точки от влизането в първата половина на таблицата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички