Челси се присъедини към Юнайтед и Арсенал след победа в дербито срещу Лестър


Челси се присъедини към Юнайтед и Арсенал след победа в дербито срещу Лестър
Снимка: Getty Images/Gulliver

2813 0

Отборът на Челси надделя с 1:0 над Лестър в четвъртфинален двубой за ФА Къп. Сблъсъкът предложи атакуващ футбол и от двете страни, но в крайна сметка "сините" от Лондон успяха да се доберат до успеха и да се присъединят към Манчестър Юнайтед и Арсенал, които вече си осигуриха участие на полуфиналите.

Двата тима продължават своебразната си борба за третото място в Англия, като за момента Лестър се намира на тази позиция с 55 точки, но се намира в лоша серия от 2 поредни равенства, които позволиха на Челси да скъси дистанцията до само 1 точки (с 54) след 2-те си победи.

За футболистите на Франк Лампард предстои гостуване на Уест Хям (01.07) и домакинство на Уотфорд (04.07) от Висшата лига, докато за "лисиците" - гостуване на Евертън (01.07) и домакинство на Кристал Палас (04.07).

СЪСТАВИ:

Лестър: Шмайхел, Джъстин, Еванс, Союнджу, Чилуел, Ндиди, Прат, Тилеманс, Перес, Барнс, Варди

Челси: Кабайеро, Джеймс, Рюдигер, Зума, Емерсон, Канте, Гилмор, Вилиан, Маунт, Пулишич, Ейбрахам

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Домакините започнаха активно двубоя, като бързо създадоха две ситуации в противниковото наказателно поле. При едната Барнс си поведе твърде дълго топката и не успя да я застигне, докато при втората трябваше Кабайеро да пресича опасно успоредно подаване.

В 20-ата минута стражът на "сините" отново трябваше да се намесва, след като Юри Тилеманс от "лисиците" стреля опасно, но в неговия обсег. Лестър продължава да е по-активният от двата отбора на терена.

В 30-ата минута най-сетне Челси създаде чисто положение. Кристиан Пулишич получи топката в наказателното поле, влезе навътре и стреля мощно, но Каспер Шмайхел отрази по невероятен начин с една ръка, като изби топката в ъглов удар. След неговото изпълнение обаче не се стигна до нищо опасно.

До края на полувремето двата отбора така и не успяха да създадат ново 100%-ово положение, с което някой да вземе преимущество. Джейми Варди имаше нелоша възможност в самия край на частта, но от трудна позиция стреля в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част от двубоя започна по-добре за футболистите на Франк Лампард. Този път те навлязоха като по-активния отбор, докато Лестър изглеждаше несъсредоточен, което можеше да му коства скъпо, ако не бяха намеси на Шмайхел.

61' - 0:1. Малко повече от четвърт час след началото на второто полувреме Челси поведе в резултата чрез Баркли, който се появи от резервната скамейка. Вилиан центрира добре, а англичанинът изпревари играчите на Лестър за да вкара топката във вратата на Шмайхел.

Лестър постепенно засилваше своя натиск в търсене на изравняването. В 84-ата минута защитникът Союнджу можеше да се превърне в герой за своя тим, но пропусна да се разпише с глава. Стигна се до ъглов удар, който обаче не доведе до нищо опасно пред вратата на Кабайеро.

В 89-ата минута Челси се възползва от високо изнесените противникови футболисти и организира страхотна контраатака, която завърши с изстрел на Баркли от близка дистанция. Шмайхел обаче отрази по невероятен начин и запази надеждите на своя тим. В крайна сметка Лестър не успя повече да застраши противниковата врата и Челси се класира за полуфиналите.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Двата тима са изключително близо един до друг в класирането, като основна цел остава да се задържат в топ 4 до края на сезона и по този начин да си гарантират участие в груповата фаза на най-комерсиалния клубен футболен турнир - Шампионска лига.

Въпреки това, ФА Къп е "златна" възможност и за "сините" от Лондон, и за "лисиците" да завършат кампанията с трофей. След подновяването на футбола в Англия Лестър далеч не се представя убедително, като има 2 записани равенства - 1:1 срещу Уотфорд и 0:0 срещу Брайтън.

Челси, от своя страна, започна прекрасно с две победи, като едната от тях дори бе срещу шампиона за сезон 2018/19 - Манчестър Сити. Именно този триумф свали "гражданите" официално от трона, като Ливърпул стана и математически недостижим на първата позиция. 

След 120-минутна драма срещу Норич, Манчестър Юнайтед вече е на полуфиналите за ФА Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички