Челси постави Сити на колене и направи Ливърпул шампион


Челси постави Сити на колене и направи Ливърпул шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

3734 0

Челси сломи досегашния шампион Манчестър Сити в двубой от 31-вия кръг на Висшата лига, а с това сложи край и на големия въпрос кога Ливърпул ще стане шампион! Това се случи в четвъртък вечер на "Стамфорд Бридж", след като "сините" направиха нужното, за да направят мърсисайдци шампиони официално. Разликата между Ливърпул и Сити вече е 23 точки, а до края на шампионата остават 7 кръга и е невъзможно дори математически "гражданите" да стигнат до първото място. 

Лондончани поведоха в резултата в 35', когато Пулишич се възползва от ужасяваща грешка на съперника в защита, напредна сам срещу вратаря и реализира с точен удар покрай Едерсон. В 55' Де Бройне блесна с изумителен гол от пряк свободен удар - 1:1. Въпреки това Челси имаше няколко страхотни положения и при едно от тях Фернандиньо игра с ръка и спря сигурен гол на домакините. След справка с ВАР, бразилецът бе изгонен, а Вилиан се разписа от 11 метра в 76'. 

Манчестър Сити доминираше през първото полувреме и създаде няколко положения, но като цяло "сините" се защитаваха отлично, а междувременно контраатакуваха масирано и също се отчетоха с няколко пропуска. Единственият момент, в който изглеждаше, че Челси може да изпусне победата беше в началото на полувремето, когато Стърлинг удари и греда, но след корекции в схемата от страна на Франк Лампард Челси беше по-добрият отбор в заключителния половин час и заслужено спечели. 

По този начин за втори път в последните 5 години Челси "короняса" новия шампион, след като стори това и през 2016 година, когато спечели срещу Тотнъм и направи Лестър шампион преждевременно. В същото време доминацията на Манчестър Сити беше прекратена официално, след като отборът спечели последните две шампионски титли, поставяйки куп рекорди в това време за голове, точки и победи. 

Успехът на Челси направи невъзможно дори математически Сити да стигне до титлата. Ливърпул е лидер с 86 точки - 23 повече от Сити и 7 кръга до края. Челси междувременно направи сериозна крачка към класирането си в топ 4. "Сините" вече имат 54 точки  - 1 по-малко от 3-ия Лестър и 5 повече от Манчестър Юнайтед и Уулвърхямптън. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички